sâmbătă

Ursitoarele, ultima modă la botez



Elena Cernat şi-a botezat copilul în ziua nunţii şi trei zâne bune i-au ursit bebeluşului

Elena Cernat şi-a botezat copilul în ziua nunţii şi trei zâne bune i-au ursit bebeluşului

 
Sătui de petrecerile de botez făcute acasă, tinerii părinţi fac din creştinarea copiilor un adevărat spectacol.Actori profesionişti sau aspiranţi le ursesc micuţilor la botez să fie bogaţi ca Irinel Columbeanu, să aibă vocea lui Adi Minune sau talentul lui Hagi. Preţul: 1.000 de lei de reprezentaţie.
Tot mai mulţi părinţi au transformat botezul copilului într-un eveniment fastuos în care apelează şi la regii spectaculoase, precum soborul ursitoarelor. Elena Cernat (26 de ani) a făcut botezul micuţului Andrei chiar în ziua nunţii cu soţul ei, Cosmin.
sursa adevarul.ro

miercuri

Ce sunt ursitoarele? (Mitul ursitoarelor)



ursitoare, ursitori, fete ursitoare, spectacol ursitoare, trei ursitoare 3 ursitoare, ursitori, trei ursitori, 3 ursitori, spectacol ursitoare, show ursitoare, ursitoare show, ursitoare bune, ursitoare live, ursitoare cluj, ursitoare cluj-napoca,ursitoare turda, ursitoare campia turzii, ursitoare mures, ursitoare alba, ursitoare zalau, ursitoare sibiu, ursitoare brasov, ursitoare dej, ursitoare floresti, ursitoare gherla, uristoare huedin, ursitoare gilau, ursitoare rea, ursitoare-ursitoare, versuri ursitoare, urari ursitoare, traditii ursitoare, traditie cu ursitoare,  ursitoare botez nord , botez in ardeal, botez catholic, ursitoare la botez satu mare cluj, ursitoare la botez zalau, ursitoare,daruri, versuri ursitoarea iubirii, versuri si urari de la ursitoare, botezul, imagini si informatii traditia despre taierea motului obiceiuri,restaurant ursitoare, poezia ursitoarelor, urari de la nasi pentru fin botez, ursitoare-botez, ursitoare_botez, 
Ursitoarea este o ființă imaginară din mitologia românească, despre care se crede că are darul de a hotărî soarta omului de la naștere.
Mitul ursitoarele au fost preluate din mitologia greacă unde erau denumite Moirae.
Prin tradiție, ursitoarele sunt trei femei considerate a fi înlocuitoarele mamei. Sunt spirite care pot fi auzite câteodată, dar nu văzute.
În a treia noapte de viață a copilului nou-născut, nașa invită ursitoarele și face o masă cu prăjituri, bomboane, vin, apă, flori și tot ceea ce crede că le-ar putea plăcea acestora. Ele apar noaptea, la poarta casei în care dorm mama și cu fiul, și prezic destinul copilului. În următoarea dimineață, nașa întreabă mama despre visul său și îi zice dacă au venit ursitoarele, și ceea ce au prezis. În zilele noastre, aceasta se întâmplă într-un spital, pentru că pruncii nu mai sunt născuți acasă. De aceea, nașa pune ofrandele la fereastra spitalului.
După unele credințe, Ursitoarele se numesc:
Ursitoarea - cea mai mare dintre ele, este cea care ține fusul și furca,
Soarta - este cea care-i prezice destinul pruncului, și
Moartea, este cea care-i curmă firul vieții.
Uneori se spune că acest fir le este dat Ursitoarelor de către Dumnezeu, iar acestea trebuie să îl pună pe pământ, așezând pe el toate întâmplările pe care le va avea omul de-a lungul vieții, de la care acesta nu se va putea abătea cu nici un chip.

sursa: Wikipedia

DACA ITI DORESTI URSITOARE LA BOTEZUL COPILULUI TAU, CLICK  pe https://resurse-petreceri.ro/diverse/pachete-de-servicii/pachete-spectacol-cu-ursitoare-de-botez/

Bebeluşul lui Bahmuţeanu, botezat fără ursitoare



Mezinul familiei Prigoană, Eduard Gabriel, a fost botezat sâmbătă seară, la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa. Naşi au fost Eduard Martin şi iubita lui, Monica. Printre invitaţii la slujbă s-au numărat Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, politicianul Sever Voinescu şi creatoarea de modă Flora Năstase.

Silviu Prigoană şi Adriana Bahmuţeanu au sosit la catedrală, în jurul orei 18:00, într-o o limuzină neagră Mercedes, împreună cu Honorius şi Silvius. Prigoană a ieşit primul din maşină şi s-a îndreptat către invitaţi pentru a-i saluta. La câteva minute a ieşit şi Adriana Bahmuţeanu, în braţe cu micuţul Eduard, însoţită de două bone filipineze, una dintre ele ţinându-l pe Maximus. „Sunt foarte fericită. Uitaţi ce copil frumos am!", a rostit plină de emoţie Adriana Bahmuţeanu înainte de slujbă.
Ea a spus că a ales Constanţa pentru că de aici este naşul Eduard Martin. „Cât priveşte biserica, am ales Catedrala pentru că aici este duhovnicul naşului nostru", a adăugat mama bebeluşului.
Eduard Gabriel a plâns foarte puţin atunci când a fost băgat în cristelniţă.
La finalul slujbei, Arhiepiscopul Tomisului a urat familiei sănătate. „Are nume de sfânt, care-l va ocroti şi proteja. Vă doresc sănătate şi sper să mai faceţi copii", a spus Înaltpreasfinţitul Teodosie.
Sorin Oprescu i-a oferit mamei bebeluşului un buchet de flori, iar copilului o cruciuliţă de aur.
Honorius Prigoană i-a urat sănătate fratelui mai mic şi să ajungă primar: „Îi urez fratelui meu să ajungă primar la Constanţa peste 40 de ani!".
Fără ursitoare

Aproximativ 200 de invitaţi erau aşteptaţi să participe la petrecerea din această seară, care se desfăşoară la hotel Malibu din Mamaia.
„Nu vom avea ursitoare, dar invitaţii vor avea parte de foarte multe surprize", a precizat Adriana Bahmuţeanu după slujbă.
sursa: www.click.ro 
DACA ITI DORESTI URSITOARE LA BOTEZUL COPILULUI TAU, CLICK AICI  

Eva Longoria organizeaza botezul fetitei Beckham



Desi inca nu a nascut, Victoria Beckham este foarte entuziasmata de botezul copilului pe care il va aduce pe lume si care va fi probabil fetita. Petrecerea de botez a micutei Beckham va fi organizata de prietena Victoriei, actrita Eva Longoria, motiv pentru care soria fotbalistului britanic David Beckham este nerabdatoare sa vada ce i se pregateste.
Eva planuieste o surpriza de proportii pentru fetita cuplului Beckham, dezvaluind un singur amanunt legat de petrecerea de botez a micutei: tema va fi cea a unei printese roz. „Sunt foarte nerabdatoare sa vad cum va fi botezul. Oare ce a planificat Eva Longoria?” a scris Victoria pe Twitter.

sursa: http://www.egirl.ro/

daca doriti un moment unic pentru micutul vostru nu ezitati sa ne contactati...aici

vineri

Botez în familia lui Cheloo



Cheloo de la trupa Paraziţii a devenit pentru prima oară tătic la finalul anului trecut. Micuţul Ştefan Mihai a intrat "în legalitate" o lună mai târziu, în faţa lui Dumnezeu, a părinţilor săi şi a peste 150 de invitaţi.   Primul copilaş al cuplului Cătălin Ştefan (Cheloo) şi Daniela a cântărit la naştere puţin peste trei kilograme şi jumătate. O lună mai târziu, bebeluşul a fost botezat cu numele tatălui său la Biserica Sf. Ilie din Bucur
Cheloo de la trupa Paraziţii a devenit pentru prima oară tătic la finalul anului trecut. Micuţul Ştefan Mihai a intrat "în legalitate" o lună mai târziu, în faţa lui Dumnezeu, a părinţilor săi şi a peste 150 de invitaţi.
P
rimul copilaş al cuplului Cătălin Ştefan (Cheloo) şi Daniela a cântărit la naştere puţin peste trei kilograme şi jumătate. O lună mai târziu, bebeluşul a fost botezat cu numele tatălui său la Biserica Sf. Ilie din Bucureşti. Petrecerea, la care au fost invitaţi membri ai familiei, prieteni, colegi de muncă, dar şi figuri importante din showbiz, a prins zorii zilei la Casa Doina. Deşi "sărbătoritul" s-a retras devreme, părinţii ne-au asigurat că i-a plăcut şi că a fost foarte cuminte, ca de obicei. "Ştefan ne-a scăpat de multe bătăi de cap fiindcă este foarte cuminte! Are un program de somn rezonabil şi este extrem de tolerant cu muzica din casă şi cu prietenii noştri", răsuflă uşurată proaspăta mămică.

sursa: http://www.libertatea.ro/
DACA ITI DORESTI URSITOARE LA BOTEZUL COPILULUI TAU, CLICK AICI